petek, 07. marec 2014

Obvestilo oškodovanim gospodarstvenikom

Po žledu in zadnjih poplavah oškodovanim predstavnikom gospodarstva sporočamo, da lahko do vključno srede, 12. marca, oddate vlogo, če želite prejeti povračilo za nastalo škodo.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) namreč pripravlja oceno neposredne škode v gospodarstvu na območju občin, ki jih sta jih žled in poplave najhuje prizadela. Zato je oškodovane gospodarstvenike (gospodarske družbe, samostojni podjetniki, posamezniki, zavodi, zadruge) iz prizadetih občin, ki so utrpeli škodo bodisi na strojih in opremi, bodisi zalogah in izpadu prihodka, pozvalo k zbiranju vlog.

Na severnem Primorskem lahko škodo prijavijo oškodovanci iz občin Ajdovščina, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Nova Gorica in Tolmin.

Več informacij, obrazce kot tudi navodila za izpolnjevanje slednjih, najdete na spletni povezavi MGRT, in sicer pod naslovom: »Pričetek ocenjevanja škode v gospodarstvu po naravni nesreči zaradi žleda in poplav 2014«.

Kot so še sporočili iz MGRT bo Vlada Republike Slovenije (RS) na podlagi prejetih podatkov za oceno škode za gospodarstvo in razpoložljivih sredstev proračuna RS odločala o nadaljnjih ukrepih in o višini finančnih sredstev.

Oškodovanci v gospodarstvu lahko dokumentacijo pošljite na naslov: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Trubarjeva ulica 11, 2000 Maribor (z oznako »Žled 2014«) ali na e-naslov: zled2014.mgrt@gov.si.

Dodatne informacije na MGRT vam lahko posredujejo še Petra Fras (telefon: 01/40-03-1 30), Miša Osterc (01/40-03-125) in Alenka Marovt (01/40-03-129).

Priloge:

Ni komentarjev:

Objavite komentar