petek, 11. april 2014

Povabilo k iskanju starih fotografij

Danes sem se ustavila v Foto Červ v Tolminu in tako mimogrede povprašala, če morda hranijo kakšno staro fotografijo iz Poljubinja ali Prapetnega. Povedali so mi, da s tega območja žal premorejo eno samo samcato fotografijo.


Kakšna škoda, da naše vasi v preteklosti niso bile pogosteje fotografirane! Tako si niti mi, ki smo že v srednjih letih, niti naši otroci ne znamo najbolje predstavljati, kako so naše vasi izgledale nekoč.

Ker pa menim, da bi po posameznih družinah še utegnili najti kakšne stare fotografije, vas vabim, da slednje poskenirate, in ob njej pripišete, kdo jo hrani oziroma kdo je njen avtor (če je ta seveda znan) in jo delite z nami. Fino bi bilo, če bi vedeli tudi okvirno letnico nastanka in morda še kakšno podrobnost o njej.

Skratka, hvala lepa Foto Červ, ker si nam prijazno odstopil to (zaenkrat) edino staro fotografijo, ki jo lahko delimo z vaščani.

V upanju, da se bo v kratkem našla še kakšna, tako da bomo lahko na naši spletni strani kdaj objavili album starih fotografij iz naših dveh vasi, vas prav lepo pozdravljam in vam želim prijeten konec teda.

T.Š.F.
Foto: Foto Červ

Ni komentarjev:

Objavite komentar